Spune-mi cum faci ca să-ți spun cine ești

Despre pipi e vorba, am mai tratat subiectul aici și nu l-aș mai fi răscolit dacă n-ar fi apărut elemente noi. O să fac un scurt breafing pentru cine nu e familiar cu subiectul.

Spuneam acum 5 ani că de la generație la generație cresc pretențiile în utilizarea toaletei. Am crescut cu Mama boscorodindu-l pe Tata, că nu ridică mereu capacul de la wc. Tata probabil fiind mai evoluat decăt bunicul care nu nimerea nici vasul. Sunt simple supoziții.

Am înțeles însă că nu e elegant să faci pipi pe capac, așa că am făcut din ridicatul lui un ritual rigid. Am aflat ulterior, prea târziu ca să-l mai pot adopta, că nu era suficient să îl ridic, trebuia să-l și cobor. Am zis că e discutabil, dacă femeile sunt egale bărbaților, așa cum unii îl ridică, celelalte în pot coborî. Nu e bătut în cuie, mai cobor și eu capacul, da nu fac din asta un scop în viață.

Am văzut apoi, într-o toaletă comună a unui apartament transformat în birou, un afiș cu pipi din picioare interzis, stai pe tron dacă vrei să o faci. Stupoarea împletită cu amuzamentul au făcut să scriu acum 5 ani despre asta. Acum dacă stau să mă gândesc, are o oarecare acoperire. E posibil ca într-o toaletă publică mixtă să vină vreun mascul cu mâna tremurândă și să strice feng-shu-ul zonal.

Pe repede înainte, întâlnire cu băieții Sămbătă seara cu prilej sărbătoresc. După subiecte fierbinți despre fotbal, politică și sănătate publică, unde na, toți suntem experți, a venit și vremea să vorbim și despre pipi, așa cum discută orice grup închegat de adulți responsabili.

Am aflat astfel că unul dintre acești masculi responsabili, în intimitatea apartamentului său se așează pe colac ca să facă pipilică. Am râs, am făcut cât mișto se putea face la momentul respectiv, ca să aflu mai apoi că nu e singurul mascul de la masă care procedează așa.

Deci nu e un caz izolat. Știu și văd că există de mult un curent de pi#@#&*ificare a bărbatului și personal cred că pipi de jos e încă un cui bătut în talpa masculinității. Pentru că dacă să ridici capacul e just, să-l lași e rezonabil, ei bine să te așezi pe el e deja prea mult. Ce o să urmeze, bărbați cu sandale, bărbați cu poșete, bărbați la manipedi? But wait…

Dar ce mai contează în ziua de azi, în care granița dintre sexe e atât de fină încât nici nu trebuie să mai sari gardul ca să ajungi în tabăra cealaltă.

E momentul să-l mai pomenesc o dată pe Tata care, șugubăț din fire, îmi spunea că înainte să mă nasc, și de ecografia revelatoare, zicea: „Mamă, orice să fie, doar să facă pipi pe gard”. I-am îndeplinit dorința și am de gând să o fac în continuare.

În loc de concluzie, mă voi adresa bărbaților sau oricăror posesori de echipament adecvat operațiunii în cauză. Sunt eu de modă veche și ar trebui să privesc situația cu alți ochi? Doar de privit, că de făcut nu se pune problema. E de porc să faci din picioare sau prea hipsteresc să stai pe colac?

Exceptând varianta unui alt prieten comesean, cu totul întâmplător medic urolog: „bă, nu contează cum, pipi să faci”, voi cum vă poziționați? Ecvestru sau pedestru?

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
Un comentariu Adaugă-l pe al tău
  1. Intrebarea e daca pe autostrada te opresti la benzinarie sa faci pipi, sau iti pastrezi opinia si o pui pe camp?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.