Știți bancul cu elicopterul lui Bulă?

Știrea zilei de ieri. Un elicopter american a aterizat în Piața Charles de Gaulle. De fapt e știrea anului, dacă nu a secolului. Cât și-ar fi dorit bunicii noștri să se întâmple asta cât încă erau ei în putere, când era alt sistem la putere…

Evenimentul a generat o emulație fără precedent pe “rețelele de socializare”, unde am văzut mai multe glumițe decât curcubee. Ceea ce e de neconceput. S-au trezit și monștri adormiți, prieteni care postează rar spre deloc. Se pare că a fost nevoie de un elicopter să mai dea și ei un semn de viață. Digitală.

Acum pot comenta și eu, abținându-mă de la glumițe, dintr-un motiv simplu. Situația a fost nasoală de-a binelea și putea ajunge o tragedie în toată regula. Doar că pilotul american a fost zeu, a fost atât de abil și a avut atât sânge rece încât să prevină un dezastru.

Astfel, cu tot respectul pentru bazinul umoristic mioritic, care ne-a făcut să rezistăm multor situații de criză prin legendarul haz de necaz românesc, de data asta n-am găsit de cuviință să fac bășcălie. Una că din fericire n-a fost necaz, deci n-am material de haz, și a doua că pilotul ăla chiar merita respectul nostru și al lor și mai puțin ironii cu Uber. Reușite de altfel.

Nu merg până acolo încât să zic că pilotul ar merita o statuie, aterizând paradoxal în cartierul Aviatorilor, dar cred că ar merita să-l cunoaștem. Mi-ar fi plăcut ca în loc de, sau în paralel cu meme-urile cu ai parcat ca un bou să circule și “John a aterizat un elicopter bulit în buricul târgului, fără să facă nicio victimă. John e deștept. Fii ca John!”.

Dar na. Se pare că în afară de fotbal, politică, pandemii și conspirații, suntem mieji și pe caterincă. Inclusiv subsemnatul care încearcă să facă mișto de miștocari. Că așa-i în aviație.

Am fost scurt și cuprinzător. În speranța că nu am rănit niciun glumeț la aterizare, că interpretați articolul de față cu seriozitatea la minim, ce bancuri bune cu elicoptere ați auzit în ultima vreme? Cică Biden, Putin și Johannis intră într-un bar…

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
Un comentariu Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.