Iarna hipsterească

Bună ce parte a zilei va fi când citiți și La mulți ani pe 2017. Așa e frumos și elegant să începem un an fără soț pe care ni-l dorim cu toții fără egal. M-am trezit ceva mai târziu, deja au trecut 10 zile din an, dar vremea de afară de-abia acum mă îmbie la scris. De fapt nu vremea, care mă îmbie să stau afară, ci atitudinea oamenilor despre vreme mă îndeamnă la scris.

Așa că scriu. Dacă sărbătorile au fost anoste din punct de vedere meteorologic, iată că noul an ține să ne aducă cu picioarle pe pământ și să ne amintească unde trăim. Nu trăim la tropice ci, după cum am învățat la școala la care ajungeam indiferent de vreme, avem o climă temperat continentală, adică 4 anotimpuri din care unul este iarnă în care ninge, anotimp de care tot la școală am auzit că fugea Alecsandri, drept pentru care mereu l-am considerat o păsărică. Omul avea fobie de frig și de x, ceea ce mă duce cu gândul că Alecsandri a fost primul hipster al țării. Nu că aș avea ceva împotriva hipsterilor.

Salt în timp și ajungem în zilele noastre în care iarna își face de cap. Pitit în spatele bărbii, uneori dese alteori virtuale, hipsterul bucureștean, obișnuit cu clima blândă, Uber și Starbucks încasează la începutul anului lovitură după lovitură.

Vine prima ninsoare. Nu că n-ar fi fost avertizat. Poate e chiar primul an în care am știut dinainte ce urmează să se întâmple. Or s-au aliniat astrele meteo or și-au luat scule mai bune, dar încep s-o nimerească mai des ca la loto. O bilă albă pentru ei. Deci, ne anunță că urmează să ningă. Orice om cu Hotnews deschis la prima oră n-ar trebui să fi fost luat pe nepregătite. Cu toate astea, văd o grămadă de, hai să nu le mai zic hipsteri că au și hipsterii demnitatea lor, văd o grămadă de cetățeni în converși/adidași/pantofi sport cu pantaloni subțiri și mulați și cu glezna goală. Sunt paralizați de frig, au apă până spre zona inghinală dar nu se lasă. După ce își dezmorțesc degetele, încep să înjure autoritățile în condițiile în care nu știu ce e aia lopată și caută o aplicație de deszăpezire pe App Store.

Mai vine și a doua ninsoare, la fel de anunțată ca prima. Aceiași adidași, aceleași degete îndreptate către autorități, aceleași degete care n-au pipăit vreodată o lopată, aceleași degete pun poze cu străduțe înzăpezite, aceleași degete tastează comentarii acide.

Vă spun un secret. Nu degeaba a ieșit PSD-ul. Acum are, în sfârșit, hipsterul pe cine să dea vina. Nouă ca popor, ni se asortează de minune situația asta, în care destinele ălora deștepți și puțini sunt hotărâte de ăia fraieri și mulți. Era tare nasol să n-ai pe cine să înjuri. Cu tehnocrații ăia sofisticați pe care n-aveai de unde să-i apuci? Bine că s-a terminat. Mai e un hop, cu președintele, dar cine știe ce surprize ne oferă viitorul. Oricum, prezentul e așa cum ni l-am făcut dar nu ne place să recunoaștem. Este o mană cerească să știi cine e vinovat de nerealizările tale. Unde ar fi fost țărișoara noastră acum dacă nu ar fi nenorociții ăștia…

Și ca să închei tumultuos o să vă fac o dezvăluire șoc. Știți cine este adevăratul vinovat pentru iadul alb din București? Victor Ciorbea. Pentru că știa că azi e miting împortiva lui și a organizat o contramanifestație albă. Tehnici din est.

Hai că v-am bramburit. De mâine îmi las barbă ca să am și eu pe cine să înjur că n-am lame, spumă, apă caldă…

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.