România după alegeri

Și au mai trecut niște alegeri. Acum că s-au mai dezinflamat spiritele, hai să vă prezint versiunea Burcescu la înroșirea hărții.

Am vrut să scriu aseară mai la cald, dar, vorba unui prieten, „n-am avut noroc”. Azi dimineața, mă trezesc în corul de lamentabili contra zăpezii. M-am pus în pielea lamentabilului și mi-am zis cum și-ar zice el: „Nu erau de ajuns 4 ani de PSD, azi a mai și nins”. O adevărată nenorocire. Harta României are acum roșu de la PSD și alb de la zăpadă? Dumnezeule, suntem o țară de dinamoviști? N-o să mai pupăm noi Europa cât îi hău’.

Și ce face românul la victorie? Bea și se dă mare. Ce face la înfrângere? Bea și caută vinovați. Mi-au fost trecuți în revistă toți „vinovații” pentru neverosimila înfrângere a dreptei. Iohannis, Cioloș, Gorghiu, strategii, consultanții, guvernul, partidele, bătrânii că au ieșit, tinerii că n-au ieșit, pruncii, dolarii și ardelenii. N-am auzit încă să dea vina cineva și pe soare că prea a strălucit tendențios Duminică.

Pentru că, nu-i așa, cum în fotbal penalty-ul nu e apărat de portar ci ratat de jucător, la fel și în politică, alegerile nu sunt câștigate de câștigători ci pierdute de pierzători. Și mă uit la harta roșie de mai sus și mă întreb retoric. Oare nu ne reprezintă?

Ce s-a întâmplat cu patriotismul de acum două săptămâni, de ziua națională? Atunci erați mândri că sunteți români, ii, fasole cu ciolan, țărișoară ca a mea nu mai are niminea. Acum gata. Ne-a murit patriotismul, suntem ocupați să găsim vinovați.

Ce s-a întâmplat cu mobilizarea generală de acum 2 ani, când motivați de diasporă, românii au întors rezultatul? Cum de nu s-a mai mobilizat nimeni? Aș putea să mă hazardez cu o abordare personală, așa că fiți blânzi cu mine.

Românii se mobilizează foarte rar iar atunci când o fac, trebuie să aibă un motiv al dracu’ de întemeiat. Este fix ce a lipsit acum. N-a existat un babau plauzibil iar Dragnea n-a fost capabil să genereze suficientă ură așa cum o făceau, fără mare efort, Iliescu, Năstase sau chiar Ponta. Deci, dacă vreți neapărat un vinovat, Dragnea e! N-are stofă de dușmanul poporului. Plus că românii când se mobilizează, o fac ca să schimbe sistemul, să schimbe ceva, ori în cazul de față nu aveai ce să schimbi. Ba din contră, votai ca să rămână. Era un vot de love you nu de fuck you. Iar dragostea nu mișcă masele.

Iar azi, colac peste pupăză, a mai și nins. Și nu dragostea de zăpadă i-a scos azi pe români din casă. Dar dacă mai ningea mult, puneam de-o revoluție.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
Un comentariu Adaugă-l pe al tău
  1. Ei, astazi 1 februarie 2017 tot romanul stie clar ca Dragnea este dusmanul romanilor si prietenul hotilor !
    S-ar putea, daca nu se retrag documentele, cu zapada sau fara, s-o punem si de o revolutie. Altii, nu eu. Eu si daca stau jos am picioarele umflate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.