Suicide Squad, o nebunie de film

Aveau dreptate ăia de la BCR (parcă). Suntem diferiți, din fericire. Sau cred că eu sunt dintre cei diferiți pentru că altfel nu îmi pot explica nota mică pe care a luat-o Suicide Squad pe IMDB unde are 6.8. Cred că undeva între 6 și 7 este the sweet spot pentru mine. Ce e mai sus, în principiu sunt megaproducții cu efecte gârlă și subiect subțire, iar mai jos megabălării.

Ăsta chiar a fost un film mișto. Nu bag spoiler alert pentru că nu vă stric cheful dacă vreți să-l vedeți, ceea ce v-aș și recomanda. Este al doilea film cu eroi altfel, deschizătorul de drumuri fiind Deadpool, un alt film sucit care merită văzut.

Spre deosebire de Deadpool, unde Ryan Reynolds strălucește singurel, trupa sinucigașă colcăie de vedete, care mai de care. Will Smith e unul din preferații mei, și ca om și ca actor. Aici face pe pistolarul și o face bine, în stilul caracteristic de mușchi glumeți. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, tot el a fost primul erou altfel în Hancock, doar că filmul n-a prea fost altfel.

Apoi gagica lupului de pe Wall Street, Margot Robbie a făcut magistral pe nebuna. A fost mișto și Jai Courtney chiar dacă nu prea îl halesc că mi-l închipui numai rus antipatic și arogant, deși săracul e australian. Dar cel mai și cel mai nebun din filmul ăsta este Jared Leto care e cel mai tare Joker pe care l-am văzut, fie-i țărâna ușoară lui Heath Ledger. Oricum habar n-am avut că e el până spre final, dar l-am remarcat pe Joker încă de la început deși concurența a fost acerbă cu atâtea vedete pe metru pătrat. Singura care n-a prea strălucit pe scara mea de valori a fost vrăjitoarea cea rea care putea fi mai bună.

Pe lângă Joker, n-ai cum să nu vibrezi la coloana sonoră care tocmai mi-a modificat playlistul de pe Youtube. Bestială! Rolling Stones, CCR, Etta James, AC/DC, Black Sabbath, Queen… și melodiile au fost vedete în filmul ăsta. N-am mai căutat o coloană soloră de la Game of Thrones season 6 finale (dacă n-ați ascultat Light of the Seven, nu e timpul pierdut).

Într-un cuvânt 2 ore și 13 lei (am fost cu carnetul de student) pe care nu-i regret. Și ca orice film altfel care se respectă, și finalul este tot altfel. După cum stau lucrurile, trebuie să urmeze la anul un Suicide Squad 2, pe modelul Expendables, că n-au murit caii când au vrut câinii.

Ia de luați colea tailer-ul, poate vă fac poftă:

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.