4DX – Prin vânt și ploaie

4DX---Prin-vant-si-ploaie

Se pare că plopii de la Mega Mall chiar fac pere. Azi am fost la cules. Una peste alta tot nu e gata, dar începe să prindă contur. Scopul și durata vizitei de azi a fost Mad Max în varianta 4DX, iar în cele ce urmează am de gând să vă povestesc cu ce se mănâncă treaba asta.

După cum probabil ați auzit, 4DX e cea mai completă imersie în vizionarea unui film. O mega chestie la Mega Mall, cum ar zice taică-miu „Dar ce e așa mega, face și vânt?” Da, face. Și vânt și ploaie și zguduială. Dar să începem cu începutul.

Am servit film în cuplu, mai mult cu japca. Adică „vezi că azi mergem la film la Mad Max”. Care, ăla care am citit la Cabral că ne zguduie? Ăla!

Am simțit o oarecare angoasă în vocea Ralucăi dar probabil curiozitatea a fost peste instinctul de conservare, unul foarte dezvoltat la ea. Așa că iată-ne în sală, fiecare cu așteptările lui. Eu geană pe ecran, ea geană pe culoar și ușa de ieșire, just in case…

Încep trailerele, încep să se bâțâie scaunele. Destul de viguros. Nu cât sa ai nevoie de o centură de siguranță, dar suficient să-ți bage panică în mațe. După câteva zmucituri, parcă au lăsat-o mai moale sau m-am obișnuit eu. Nu, sigur m-am obișnuit eu.

Începe filmul. Continuă zdruncinăturile care, cu timpul, devin ceva firesc. Când stă scaunul pe loc nu e a bună, se întâmplă ceva, de ce ne-am oprit? Momentele de calm sunt de scurtă durată, cât să apuci să sorbi o zeamă fără să ți-o pui în poală, dacă te miști repede și ai buzele etanșe. Chestia e că pe lângă zbucium ai și vânt. Da nu așa, o boare. Taifun nene, și din față și din spate. Aici să se fi turnat reclama la fixativ. Nu rezistă nici mama ei de coafură.

Și dacă bâțâiala și taifuneala nu era de ajuns, am avut și ploaie. Din nou, nu roua diafană a dimineții, niște jeturi consistente, cât să-ți dai jos să-ți ștergi ochelarii 3d din dotare. Deci am avut de toate, ploaie, vânt și zbucium. Ca și cum te-ar prinde cutremurul combinat cu o furtunică, la mare în teatrul de vară. Doar că toată grozăvia e sincronizată pe caftelile din film.

Filmul? Foarte ușor de povestit. Aș putea zice că un film porno are un subiect mult mai complex. Varianta pe scurt a filmului – „Ei fug și se caftesc”. Varianta detaliată – „Ei fug cu mașini și se caftesc”. Varianta cu lux de amănunt, pentru care cei care vor să-l vadă mă vor urî că le-am povestit tot filmul – „Ei fug cu mașini și se caftesc, după care se întorc”.

Concluzia. Filmul – doar pentru fanii genului, Raluca mă urăște definitiv. Sistemul 4DX – mișto dacă ești rezistent la șocuri și intemperii. Eu așa credeam că sunt, dar m-am înșelat. Am intrat sănătos tun, am ieșit cu rău de mare și durere de cap care mă ține și acum. Dacă răcesc, ceea ce pare destul de probabil, data viitoare când mă 4DX-ez o să fiu dotat corespunzător. Pelerină de ploaie, fular, apreschiuri și căciulă de astrahan. Și cred că nici o găleată cu nisip și un târnăcop n-ar fi de prisos.

Următorul film o să fie San Andreas. Fac rezervare după ce-mi iau un kitul de supraviețuire.

Later edit: La cererea expresă a Ralucăi, revin cu detalii. Ea nu s-a simțit deosebit la film, dar acum e sănătoasă tun. Mie mi-a plăcut, dar acum mă zvârcolesc de durere de cap. Karma is a bitch!

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
Un comentariu Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.