Care-i treaba moșule?

Care-i-treaba-mosule

Băi, mie mi-e milă de Moș Nicolae. A trăit și trăiește pe nedrept în umbra lui Moș Crăciun. Nimeni nu știe cum arată, nimeni nu se îmbracă în Moș Nicolae, nimeni nu-i scrie (în afară de fi-miu), n-are o culoare favorită, nu apare pe niciun afiș, Coca Cola nici nu-l bagă în seamă.

N-are reni, sanie sau alt atelaj, de fapt nimeni nu știe cum cară săracul dulciurile, mandarinele și jucăriile. Cum nu-l recunoaște nimeni, cred că și biletul de autobuz și-l plătește. Nu intră pe horn, nu miroase a brad, de cele mai multe ori nici de zăpadă n-are noroc. Normal, e la început de iarnă, poate să plouă. Dar na, e doar Moș Nicolae…

Nici liber n-avem, nici roșu în calendar, nici nimic. Doar ghete la ușă și legenda cu nuielușa. Păi Moș Crăciun de ce n-ar purta și el povara alegerii? Moș Crăciun e bun oricum, dar Moș Nicolae după ce că e sărac mai pune și condiții.

Oricum cred că e manevra lui Moș Crăciun. A tras niște sfori și l-a băgat la înaintare pe Moș Nicolae. „Du-te tu înainte și vezi care-i treaba. Du-le niște mostre și spune-le că dacă le plac, le livrez eu toată marfa peste 3 săptămâni. Și dacă tot te duci, ia și tu scrisorile pentru mine să nu mai piardă vremea la poștă. Hai că faci o faptă bună. Doar pentru copii mă zbat și eu…”

Și pune Moș Niculae botul în fiecare an și prestează servicii pentru Moș Crăciun și nimeni nu-l apreciază la adevărata valoare.

De aia mi-e milă de el. E nasol să fii ruda săracă a marelui Moș. Așa că mâine dimineață când vă priviți șoșonii, gândiți-vă la el ca la Marele Moș Nicolae, nu ca la micul Moș Crăciun.

 

P.S. Dragă Moș Crăciun. Să știi că și pe tine te iubesc și nu aș vrea să interpretezi greșit orientarea mea moșnicolaistică. Sper că ai citit scrisoarea mea. Rămâne cum am stabilit!

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
5 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Gata boșilor. Îmi asum erorile. Știu, câteodată mai ia și câte un ren de la Moș Crăciun, dar am omis intenționat pentru sporirea dramatismului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.