Am dat-o-n baltă

am-dat-o-n-balta

O nouă premieră. Un articol scris dimineața. Bine, la câți lucși sunt acum afară, am atmosfera asigurată. Pot pretinde liniștit că e seară fără să-mi fur căciula singur.

Trebuie să recunosc că urmează un articol scris din impuls, așa cum aș vrea să scriu cât mai multe. Declanșatorul panseului de dimineață a fost, ca de obicei, fi-miu. Să vă povestesc pe foarte scurt.

Când îl duc dimineața la grădiniță avem un ritual. Bine, avem mai multe, dar ritualul ăsta e stric legat de ploaie, mai precis de bălțile de pe drum. „Tatiii, uite balta! Stropiiiiim! Cișșșșș!” Vă imaginați ritualul. Tati intră cu mașina în viteză prin bălți spre deliciul unicului meu spectator (și câteodată spre nemulțumirea altora). „Uite încă una. Cișșșș! Acum stropim gardul. Cișșș!”.

Vă promit că este o îndeletnicire foarte relaxantă și amuzantă. Evident, depinde de care parte a bălții te afli, dar asta e altă poveste. Nu stropim făpturi nevinovate, victimele colaterale sunt extrem de rare, așa că activitatea noastră nu este nici pe departe imorală sau ilegală. Tot ce ai nevoie este o mașină, câteva bălți (cu cât mai mari, cu atât efectul mai spectaculor) și un zâmbitor pe bancheta din spate.

Astăzi amavut condițiile perfecte pentru desfășurarea activității educativ-recreative „Baltă – Cișșș”. Nu vă descriu mai multe, pentru că vă puteți imagina și singuri ce și cum. Ce țin să vă spun însă, este reacția pasagerului zâmbitor. După hlizeala de rigoare îmi spune: „Vezi tati, de-aia plouă, ca să ne facă bălți”.

Bam! M-a lovit. Câtă dreptate are. Într-adevăr, nu plouă ca să ne facă o zi mizerabilă, plouă ca să ne facă o dimineață frumoasă. Nu plouă ca să ne plângem de vreme, plouă ca să ne bucurăm de ea.

Știți, nimic nu e doar alb sau doar negru. Astfel, contează unghiul din care privim. Plouă ca să ne deprime sau plouă ne bucure? E aceeași ploaie. Diferența o facem noi. Ai fost concediat? Ai o șansă să faci ce vrei și nu o puteai face până acum. Te-ai îmbolnăvit? Ai șansa să petreci mai mult timp cu familia, ai șansa să-ți prețuiești mai mult sănătatea. Ai luat bătaie? Ai șansa să înveți să te bați.

Exemplele pot continua la nesfârșit. Evident, îmi puteți spune despre situația x care este atât de nasoală încât nu există nimic pozitiv în ea. Nu despre situația x e vorba, poate deocamdată chiar nu găsești niciun aspect pozitiv. Este vorba de resul situațiilor în care cu siguranță există și o parte pozitivă. Datoria ta e s-o găsești. Pentru liniștea și echilibrul tău. Cu asta îți ești dator.

Dacă plouă toată ziua, vă dați seama ce o să ma distrez mâine dimineață?

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.