iHealth Activity Tracker – Unboxing

iHealth-Activity-Tracker

Weekendul ăsta a fost neprietenos meteorologic așa că pe lângă nelipsita zbenguială alături de fi-miu, am avut o grămadă de timp pentru împletit gânduri. Și cum și în gândire se respectă proporția magică, 99% transpirație – 1% inspirație, după valuri și valuri de sudoare mentală mi-a venit ideea genială. Fac o categorie nouă pe blog în care vorbesc despre chestii.

Așa că dacă tot sunt „gadget freak”, de ce să nu vă împărtășesc și vouă experiențele mele cu chestiile care mă fascinează, mă dezamagesc sau mă lasă rece. Cum am casa plină de chestii utile dar mai ales inutile, mi-aș dori să mă pot întoarce în timp atunci când am dat banii pe prostii, în loc să iau alune la copii. Cum experiența costă, spiritul meu samaritean mă împinge să vă ajut să învâțați gratis, să vă păstrați banii de alune sau să faceți găuri în buget.

Deci, să începem. Primul gadget pe care îl propun pe ordinea de zi,

iHealth Activity Tracker

Ce este? Un ceas unisex care îți monitorizează pașii și somnul. Sunt multe alte gadgeturi din aceeași gamă, Jawbone Up, Fitbit flex, Nike Fuelband, Polar Loop și or mai fi și altele. L-am primit ieri așa că încă nu vă pot da prea multe detalii în afara faptului că arată bine, are un aer de Apple, design simplu, funcțional și elegant.

Ce face mai exact? Îl ții tot timpul la mână, îți arată ora, numără pașii pe care îi faci (câți pași și când îi faci), monitorizează ciclurile de somn, adică perioadele de somn lin și somn iepuresc. Face grafice cu pașii și soamnele pe care le vezi după ce îl sincronizezi prin bluetooth cu Iphone-ul sau Androidul și teoretic are rolul de a te motiva să-și miști mai mult partea rotundă din spate, în speranța micșorării ei.

De ce l-aș folosi? Ca să vezi cât de puturos ești. Ca să vezi că de fapt te miști mult mai puțin decât crezi. Ca să vezi că dacă parchezi mașina fix acolo unde ai treabă ești și leneș și de multe ori nesimțit. Ca să vezi că statul jos nu face piciorul frumos. Sau invers, să vezi că dacă lași mașina în parcare, nu lași scara sau liftul să te poarte, îți lași fundul să respire și-ți tocești tălpile, s-ar putea să ai o șansă. S-ar putea să nu mai ai un fizic deranjat, să nu mai ai piele de portocală și burtă de manelist. Corpul o să-ți mulțumească pentru că a fost proiectat să se miște nu să lâncezească pe scaun sau canapea.

Mai jos aveți un celebru „unboxing” executat de subsemnatul. De văzut, vedeți și voi, are 2 curele de ceas albastră și neagră, două clipsuri de pus la brău dacă nu vrei să te afișezi cu el la mână, cablu USB de încărcare și manual în limbi prietenoase.  Îl port de dimineață și spre rușinea mea n-am făcut azi decât 3.000 de pași. Dar e Duminică, și până și Doamne Doamne se odihnește azi. De mâine în schimb, dacă fac mult mai puțin de 10.000, cât ar fi normal să fac, o să am o jenă.

Săptămâna viitoare revin cu un review mai amânunțit, cu plusuri și minusuri, și cu un comparativ cu un Jawbone Up pe care l-am purtat până s-a stricat.

Atât pentru azi. Se simte cineva mișcat?

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Burcescule, da-le dracului de fire, ma! O sa vina o vreme cand o sa te intrebi cine esti tu cu adevarat. Si nu o sa te vezi de fire…Crede-ma, e mai rau ca boala! Startrecu’ nu exista.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.