La Mulți Ani!

 

A trecut un an de când viața mea s-a schimbat într-un mod în care nici nu puteam bănui. Nu mai departe de începutul toamnei trecute îmi făceam curaj, construiam scenarii și încercam să-mi imaginez ce urmează să mă aștepte. ”Cât de complicat poate fi să fii părinte? ”, ”O să fiu în stare să schimb un pampers?”, ”O să mai am timp liber?”, ”O să pot să aleg ce e mai bine pentru el?”. Cine a fost părinte pentru prima dată mă înțelege, pentru că a trecut și el prin dilemele mele. Dacă un proaspăt părinte crede că este pregătit pentru ce urmează, joacă la cacealma. Eu habar n-aveam ce urmează iar scenariile mele inițiale au fost dezmebrate. Pentru că nicio clipă nu m-am gândit că un ghindoc urlător care nu te lasă să dormi și duhnește de câteva ori pe zi, va face din mine tot ce vrea el iar eu să mă simt minunat pentru asta.

Da, viața mea s-a schimbat în cel mai minunat mod și nu-i pot mulțumi pentru asta decât micului zăpăcit! Chiar dacă încă nu poate înțelege vorbele pe care le aștern, bucuria din ochii lui îmi demonstrează că simte tot ceea ce vreau să-i transmit. Și cred că și în viitor vorbele vor rămâne cel mai rudimentar mod de comunicare între noi. Totuși, pentru a mă putea face înțeles și de cei cărora aș vrea să le împărtășesc din, deocamdată, scurta dar densa mea experiență de tătic, mă voi folosi tot de cuvinte.

Sunt recunoscător astăzi pentru că am exact mogâldeața de care aveam nevoie pentru a-mi remodela Universul. Îți mulțumesc, Alex, pentru că încep să mă cunosc mai bine. Încep să descopăr în mine virtuți pe care nu știam că le posed, trăiri de care nu știam că sunt capabil și lucruri de care nu credeam că sunt în stare. Mă îndrept cu bucurie către persoana care mi-aș fi dorit să fiu și pe care obosisem să o mai caut.

Îți mulțumesc pentru că ai readus simplitatea în valorile mele. Un simplu zâmbet de al tău îmi umple toată ființa cu lumină. E atât de simplu pentru tine și atât de minunat pentru mine să simt cum mă umplu. Fericirea nu este o noțiune abstractă. Nu este o fata morgana după care pelerinul însetat aleargă toată viața. Fericirea este chiar aici lângă mine.

Îți mulțumesc pentru că am învățat ce înseamnă acasă. Este atât de simplu. Acasă este acolo unde am căldura pe care nicio centrală termică din lume nu este capabilă să o facă. Acasă este acolo unde ești tu.

Îți mulțumesc că ai dat vieții mele un sens. Acum știu de ce mă trezesc dimineată. Acum știu de ce respir. Acum știu de ce îmi bate inima. Acum știu de ce m-am născut. Acum știu pentru ce trăiesc.

Ai devenit busola vieții mele, dar nu ești o busolă ca toate celelalte. Pentru mine ești cea mai de preț busolă pentru că nu îmi arăți nordul, ci îmi arăți mereu direcția corectă și, urmându-te, voi ști mereu că sunt pe drumul bun.

La Mulți Ani, puiul meu.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. cele mai frumoase si mai sensibile cuvinte pe care le-am auzit de la un tata
    sa aveti cele mai mari bucurii de la raza voastra de soare

  2. Imi place sa citesc iar si iar si ma tulbura la fel ca prima data … LA MULTI ANI !!!! Sa-mi traiti , sa fiti sanatosi si fericiti toti trei , puii mei !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.