Limitless

Nu, nu este vorba de film. Este vorba de lăcomia, nesimțirea, incompetența, lenea și sfidarea celor care ne conduc. Acestea sunt FĂRĂ LIMITE!

Am dezbătut nu cu mult timp în urmă procesul aberant și inutil de schimbare a bordurilor. Era doar începutul. Jaful instituționalizat a continuat nestingherit la noi în cartier la fel cum se întamplă peste tot în țara șpăgii răsare. Bordurile sunt semnul că drumurile și trotuarele trebuie refăcute. Fără sens, fără discernământ, fără rușine!

S-a reasfaltat bulevardul Timișoara care jur că nu avea nicio groapă, denivelare sau ceva care să deranjeze traficul. Singurii deranjați au fost cei care trebuiau să-și ia șpaga din asfaltare. De fapt ce spun că au fost deranjați? N-au avut nicio problemă să înlocuiască un asfalt cu același tip de asfalt. Asta în condițiile în care în sectorul 6 al anului 2011 mai există încă străzi neasfaltate, fără canalizare aproape la fel de mizerabile și de prăfuite ca cele din centrul istoric. Dar pe cine interesează dosul urbei? Nu există suficientă expunere acolo, sunt prea dosnice și prea complicat de asfaltat, plus că nici suficienți votanți nu sunt ca să merite efortul. Reasfaltăm bd. Timișoara ca să vadă toată lumea ce harnici suntem, doar e cel mai lung bulevard din București. E și drept, nu ne chinuim cu ape, curbe, terasamente…

Și după ce au schimbat bordurile bune cu alte borduri bune, au schimbat asfaltul bun cu alt asfalt bun, ce mai rămâne de schimbat? Ați ghicit! Edilii fac trotoarul. De fapt trotuarele și nu le fac ci le refac. Trotuarele bune cu alte trotuare bune. Ce este nostim pe același bulevard Timișoara este trotuarul din continuarea talciocului de găinării de la Valea Cascadelor. El se termină brusc într-un gard, fără să aibă vreo alternativă sau trecere de pietoni. Trouarul ăla este reprezentativ pentru România. Un drum fără întoarcere care nu duce nicăieri. Culmea e că după ce l-au reasfaltat integral – proiect realizat pentru ca patrupezii comunitari, singurii care merg pe acolo, să-și tocească unghiile uniform – acum l-au găurit integral ca să bage niște țevi. Nu meritau comunitarii un proiect de asemenea anvergură. Ia țopăiți cățeilor printre țevi, ce-i cocoloșala asta?

Dar poate cel mai nostim este că mașinile celor care lucrează la drumuri sunt înmatriculate în Bulgaria. Vă vine să credeți? Care e următorul pas? Mașinile de pompieri înmatriculate în Bulgaria? Ce-ar fi să se și alimenteze cu apă de acolo că e mai ieftină. Că poate nu știți, dar dacă vă faceți un puț în curte, trebuie să plătiți taxe la stat. Statul este stăpân și pe pânza freatică. Chiar, domnilor edili, nu aveți de gănd să schimbați și pânza freatică? Datează din Precambrian, adică dinainte de Viorel Lis, ar fi timpul pentru o investiție în zonă. E loc de șpagă. FĂRĂ LIMITE!

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
2 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Stai sa vezi anul viitor de cate „realizari” vor avea parte romanii. Oare inca nu s-au prins ca votantii majoritari locuiesc pe strazile neasfaltate?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.