Micii somnambuli

 

Sssssst! Vă rog să facem liniște, România doarme! Și nu o face de ieri de azi, suntem probabil nația cu cea mai mare inerție din Univers. Oare ce ne-ar putea motiva pe noi românii să ne trezim din somnul cel de moarte? Culmea e că nu barbarii de tirani ne-au adâncit somnul, o facem cu bună știință pe barba noastră.

Și cine știe că suntem inerți profită de asta. Știu că se pot juca în voie cu noi, ne pot badjocori, ne pot înjosi, ne pot insulta, ne pot umili. Ne pot face orice pentru că noi nu vom reacționa, nu vom riposta, vom înghiți în sec și ne vom continua somnul.

Priviți în jur. Nu mai departe de frații noștri de suferință, balcanicii. Ca și nouă, nici grecilor nu le e bine, dar, spre deosebire de noi, ei nu dorm. Nu își îneacă amărăciunea, în funcție de nivel, în alcool sau talk-show-uri. Ei ies pe stradă și urlă. Spun ceva, strigă. Organizați, neorganizați, se agită, se adună și fac ceva. Dar stați, avem și noi faliții noștri. A existat și la noi un mare miting în primăvară în care, după modelul electoral, s-a venit cu autocarul, s-a prestat serviciul și s-a plecat ordonat cu autocarul. Zici că suntem chinezi, jur. Suntem chinezi balcanici, adica o mare masă puturoasă de manevră.

Dar frații noștri bulgari? Ei bine, nici ei nu dorm. S-au săturat de manevrele țiganilor interlopi (scuze de pleonasm) și le dau la geoale. La noi auzim la știri, prima știre chiar la cel mai serios post, că Expertiza de 12 ani s-a maritat cu Universalu de 14 ani și naș de botez le-a fost Liviu Copilu Salam. Elicoptere, Ferrari-uri, limuzine, salbe și pantofi de aur și wc în fundul curții, toate obținute cu sudoarea…săbiilor? Noapte bună București, noapte bună România… Câți români au fost căsăpiți de țigani? Câți au fost furați de țigani, loviți de țigani, scuipați de țigani, înjurați de țigani, deranjați de țigani? Zeci de mii? Sute de mii? În ce fel ne privesc acum europenii după ce ne-au deschis granițele și au fost invadați de țiganii infractori (scuze din nou de pleonasm). Europa a fost infectată de virusul țigănesc și, din păcate, doctorii i-au pus un diagnostic greșit. Nu suferă de românită acută ci de țigănită cronică. Ce facem noi în direcția asta? Ne coborâm privirea în pământ și dormim mai departe.

Ne-o merităm! Noapte bună București, noapte bună România…

 

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
2 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.