Femeile sunt mai egale

Acest post se dorește a fi o continuare firească a celui de data trecută. Simt că nu am fost înțeles așa cum mi-aș fi dorit sau nu am reușit să fiu destul de clar. Astfel, mă văd obligat să revin cu o serie de precizări care vor îmbraca hainele unui nou post.

Astfel, cred cu tărie că femeile NU pot fi egale cu bărbații atâta vreme cât ele nu sunt nici măcar egale între ele. Cum de altfel, Slavă Domnului, nici bărbații nu sunt. Cu riscul de a mă repeta, spun că fiecare dintre noi suntem ființe unice și irepetabile. DAR, asta nu înseamnă că nu avem particularitățile ”grupului” nostru. Asiaticii sunt în general mai scunzi, cei care locuiesc în nord rezistă în general mai bine la frig, neozeelandezii se pricep în general mai bine la rugby, ardelenii vorbesc în general mai rar, cei din Ferentari sunt în general mai săraci.

Tot pe același raționament, femeile au unele calități superioare bărbaților așa cum și bărbații sunt avantajați genetic în alte domenii. Cu ce nu sunt de acord este înverșunarea femeilor în a demonstra că sunt cel puțin egalele bărbaților în orice direcție. Probabil ține tot de evoluție. De data asta cea a umanității. Știți, patriarhat, matriarhat, urmat de întreaga istorie modernă de dominație masculină.

Nu sunt de acord cum erau tratate femeile până nu cu mult timp în urmă și continuă și astăzi în societățile mai puțin dezvoltate. Femeia NU este supusă bărbatului. Asta e una din cele mai mari aberații ale Bisericii Ortodoxe. Femeia NU este inferioară bărbatului. Femeia are aceleași drepturi cu bărbatul, și nu trebuie să aibă chipul acoperit doar că islamicii sunt mai hormonei. Altă aberație. Și mai mare. Aici înțeleg logica mișcării feministe. Unde niște legi absurde, venite dintr-un trecut tenebros, încă mai fac victime, chiar și sub forma ideilor preconcepute.

Dar azi, în lumea civilizată, lupta pentru egalitatea în drepturi ar cam trebui să se încheie, nu de alta dar a cam dispărut obiectul muncii. Nu am auzit de vreo femeie oprită să voteze, să lucreze sau să se exprime doar pentru că ar fi femeie. Știu că inerția e mare, dar cred că o parte din energia feminină atât de creatoare și creativă se irosește inutil în a demonstra că femeile pot lua locul bărbaților, că pot face totul mai bine sau că se pot descurca de minune și fără ei.

Egalitatea impusă cu orice preț ia forme hilare în cazul fotbalului feminin. Să explic pentru cititoarele care nu sunt pasionate de ”sportul cu balonul rotund” (am încheiat clișeul). La o lovitură liberă, se formează un zid de jucători în fața mingii, cu scopul de a-l împiedica pe executantul loviturii să tragă direct la poartă. Cel care trage spre poartă, de obicei lovește puternic, cei din zidul din fața lui putând încasa o minge în oricare parte a corpului. La bărbați e simplu. Zona în care ți-ai dori cel mai puțin să fii lovit se află la două palme sub buric. Este natural ca atunci când ești în zid să îți protejezi cât poți zona cu pricina. Deci, e natural să-ți împreunezi degetele între picioare și să te rogi să nu te nimerească în moalele trupului.

Dar la zidul fotbalistic feminin ce rost are protejarea zonei pelviene? Știu că ar arăta hilar (sau erotic) să vezi un șir de femei cu mâinile pe sâni, dar până la urmă și împreunatul mâinilor la bărbați nu are un rol estetic ci funcțional. Scoateți fetelor mâinile dintre picioare că bărbații nu sunt constrânși de regulament să le țină acolo ci de anatomie.

Normal că femeile pot face în general cam tot ce face un bărbat și invers, dar unele lucruri par artificiale atunci când sunt făcute de sexul celălalt. Să luăm câteva exemple. Femeile pot boxa, dar arată oare natural o femeie boxer? Bărbații pot educa copii mici, dar este oare natural un bărbat educator la grădiniță?

Ambele sexe au virtuți și slăbiciuni dar unele din slăbiciuni sunt mai greu de tolerat atunci când nu fac parte din tiparele cu care ne-am obișnuit. Astfel, este grețos să vezi un bărbat, simbol al puterii, zmiorcăindu-se panicat cu o voce pițigăiată, parfumat la refuz și discutând ultimele tendințe din lumea modei. Dar poate mai grețos e să vezi o femeie, simbol al frumuseții, gingășiei și eleganței, cum râgâie zgomotos unul din cei zece mici pe care i-a devorat pe nerăsuflate alături de câteva beri la pet, scobindu-se prin toate orificiile cu scobitoarea încă plină de muștar. Dacă ar fi fost bărbat, aș fi zis că e doar unul din milioanele de maneliști dar ca femeie mi-e mai greu de digerat.

Ei, cum sunt acum? Misogin sau idealist?

 

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
2 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.