Feminitatea Evelor

Întrebat într-un interviu recent ce NU îi place la o femeie, noul răducioi al naționalei de fotbal, Ciprian Marica a răspuns plin de profunzime: ”NEFEMINITATEA”. Nu este vina lui pentru făurirea unui nou cuvânt în limba română, este de vină reportera care a inversat tendențios întrebarea. Fotbaliștii au un set limitat de răspunsuri pentru un set limitat de întrebări. Dacă o întrebare iese din zona lor de comfort, se lasă de obicei cu accidente lingvistice sau logice. Astfel, înainte de meci un fotbalist va spune ”Întâlnim azi o echipă puternică…”, dacă pierd un meci ”Asta este, mergem înainte…” iar dacă îl câștigă ”Dedic această victorie…”. La fel, calitatea cea mai apreciată de fotbaliști la femei este, bineînțeles, feminitatea. De ce trebuia reportera să i-o servească negativ lui Marica? Cred că a fost un gest premeditat. Reportera a vrut să-i dea o șansă să dribleze limba română, dacă adversarii săi de pe teren sunt imposibil de driblat.

Dar să-l lăsăm pe Marica să-și revină după uriașa risipă de energie de la meciul cu ”reprezentanții cocoșului galic” și să ne concentrăm pe ctitoria lui, ”Nefeminitatea”. Adevărul este că limba română avea nevoie de Ciprian Marica. ”Nefeminitatea” ar trebui să aibă locul ei în Dex. O să vă dau câteva exemple trăite de mine în ultima vreme, în care ”reprezentante ale sexului frumos” au dat dovadă de ”nefeminitate”.

Acum câteva zile eram cu bebelul afară, când în spatele blocului, la bătător, văd un pâlc de puștoaice așezate în jurul unui canal. Fetele nu depășeau cu mult vârsta la care au aflat ce face de fapt barza. Totuși, poșteau un pet de bere la 2,5l la care până și maneliștii folosesc pahare. Tabloul ”nefeminității” era completat de dialogul picant, care l-ar fi făcut pe Tolea Ciumac să roșească feciorelnic.

Cam în aceleași circumstanțe m-am intersectat și cu al doilea exemplu recent de ”nefeminitate”. O mamă dintr-o bucată (adică monovolum, poate doar capul avea altă formă) își muștruluia odrasla pentru comportament inadecvat, ea însăși fiind un exemplu de conduită. În timp ce mergea în spatele minorului, trăgea cu sete dintr-o țigară pe care o ținea, evident, în mâna dreaptă, acolo unde o țin toate femeile din registrul ei. Printre fumuri și vorbe de duh, monovoluma mai scăpa și câte o flegmă pentru fluidizarea discursului. Chiștocul a fost îndepărtat din gura monovolumei prin cădere liberă, direct pe caldarâm. Ce era să facă cu el, doar nu era să-l înghită.

Ceva elemente din monologul monovolumei m-au făcut să mă întreb de ce unele femei își atribuie, în exprimare, elemente anatomice pe care nu le posedă. Pe lângă efectul grotesc asupra auditoriului, nu înțeleg de ce nu și-ar folosi proprile unelte în construcția unei înjurături. Faptul că nu se poate băga nu este o scuză. Folosiți-vă imaginația. Puteți crea o puzderie de sintagme suculente cu arsenalul din dotare.

Ultima, și suprema dovadă de ”nefeminitate” vine din partea unei doamne prezentabile care aștepta pe cineva în fața unui WC din mall. (ATENȚIE! Nu citiți acest paragraf imediat după masă)Dacă tot avea puțin timp liber, s-a gândit câ puțină curățenie nu strică. Și așa, spre oripilarea mea și a celorlalți trecători, a început să-și igienizeze nasul. Curățenia a fost atât de pătrunzătoare încât am crezut că ținta deratizării sunt chiar sinusurile. Nu știu dacă procesul era favorizat de gingășia degetelor sau de generozitatea nărilor, cert este că degetul cu pricina era în imersie totală. Și cum duduia trebuia să se asigure de eficacitatea operațiunii ”deep nose”, a trecut rapid la analiza vizuală a mucoasei rezultate. Finalul a fost la înălțime. Reziduurile au fost compactate cu ajutorul celorlalte degete, biluța rezultată fiind bobârnăcită cu dispreț.

În final, sperând că lecturarea acestei bucăți de realitate nu v-a declanșat o cură de slăbire spontană, mă angajez să strâng semnături pentru ”Legea Marica”, prin care voi milita pentru scoaterea ”nefeminității” din capul lui Marica și introducerea ei în limba română.

Dacă aveți și alte mostre de ”nefiminitate” lăsați-le să curgă la mine pe blog. E dornic și vaccinat.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Mi-a placut cum scrii, Iuliene ! Exemplele de „nefeminitate” pot fi date „fara numar” ca sa zic asa, de la ce ai scris tu pina la un anumit tip de limbaj dezvoltat la volan, de zici ca domnisoarele respective l-au dezvoltat ca alternativa la buna cuviinta 😉

  2. perfect de acord!!!dar…(ca trebuie sa existe si un dar, altfel nu ma deranjam sa scriu)…la fel de anormal mi se pare si un barbat care executa aceste „incantatoare” activitati, deci de ce sa le numim lipsite de feminitate pe individele mai sus mentionate si nu lipsite de bun simt sau necivilizate? pe un barbat care se scobeste in nas sau bea bere la gura canalului, fumeaza, scuipa si injura pe strada cum il numim???
    nu sunt feminista, nu imi place ca tot mai multe femei o iau pe urmele rele ale barbatilor atat la gesturi cat si la vicii, dar trebuie sa denigram aceste actiuni, indiferent din partea carui sex sunt produse!!!

  3. Tendinta de exacerbare a egalitatii intre sexe…
    Multi partizani sau adepti frenetici ai miscarii feministe nu au observat granita intre notiunea de egalitate si idioteniile ”barbatesti”… au adoptat totul !!! Nu exista egaliate, intre femei si barbati si asta incepe cu anumite detalii anatomice si se termina cu anumite sensibilitati dezvoltate separat de catre cele 2 sexe.

  4. …nu egalitate intre sexe, asta ar fi trebuit sa fie de la inceput, cum spunea Agamemnon, de la momentul in care Dumnezeu a inserat diferite parti corpurilor femeii si barbatului, doar drepturi egale, cred ca pentru asta militeaza femeile (sper). De altfel, eu ca femeie nu as renunta la faptul ca femeile sunt mai firave si au nevoie de ocrotirea barbatilor lor, a barbatilor in general.
    In legatura cu chestiile hidoase pe care le fac ambele sexe, indiferent dupa cine s-au luat, eu cred ca tin de educatie, si sunt de condamnat si la femei si la barbati, dar, cu toate astea, recunosc faptul ca sunt mult mai socante vazandu-le facute de o femeie! 😀 :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.