Megalăbăreala

Îmi pare rău că am absolvit clasa a III-a. Poate așa aș fi putut să mă integrez în naivitatea părții a treia a filmului de benzi desenate Transformers. Deși sunt puțin nedrept. Copii de clasa a III-a de azi sunt mai isteți decât cei de pe vremea mea și cred că până și ei și-ar simți lezată inteligența de filmul în cauză.

Am făcut un efort de memorie și am căutat în zadar în ungherele minții un film mai stupid. Da, e un record personal pe care îl privesc cu optimism. De acum pot merge la orice film, n-are cum să fie mai prost decât Transformers. Dar în același timp privesc cu îngrijorare lipsa de substanță a conducătorilor lumii. Pentru că dacă americanii apreciază un astfel de film, mi-e greu să cred că se mai pot considera prima națiune a lumii.

Pe repede-înainte o să spicuiesc din sincopele majore ale filmului. Actorul din rolul principal nu are niciun rol. Și ăsta e un alt record. Nu împușcă, nu omoară, nu salvează planeta, se învârtește fără sens în jurul unei pițipoance care din punctul meu de vedere are cel mai hidos chip de femeie fatală în rol secundar. Alt record. Pe lângă ea, Bianca lu Capatos e naturală, are un botic finuț și are control deplin asupra mușchilor inundați de botox.

Dacă eroul principal nu are niciun rol, ea este chiar mai inutilă. Aleargă jumătate de film pe tocuri de 12, se trântește prin praf, cade cu tot cu un bloc, trece prin foc dar asta nu are niciun impact asupra coafurii, machiajului și îmbrăcăminții. La sfărșitul filmului eu eram mai șifonat ca ea deși nu m-am mișcat de pe scaun.

Filmul se poate încadra cu succes în categoria filmelor porno. Nu are niciun subiect, personajele fac mult zgomot și de-abia aștepți să (se) termine. Un film care ar trebui interzis minorilor nu pentru conținutul scandalos ci pentru că și-ar putea petrece mult mai constructiv două ore jumătate de viață.

Altfel, multă reclamă la computere Lenovo și la smartphone-uri Nokia ceea ce spune multe. Dacă și roboții de pe alte planete au sistem de operare Symbian, nu-i de mirare că n-au cum să ne cucerească planeta.

Și dacă nu s-au învățat minte și vin încă o dată să mănânce bătaie în Transformers IV (patru), îi anunț de pe acum să nu conteze pe mine. N-am să mă duc la film, aștept să iasă cartea.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
3 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Cred ca de vina au fost ochelarii. Fara ei ai fi vazut un cu totul alt film. Plin de substanta, lirism si fantezie.

  2. Ai uitat sa spui ce e mai important: dupa vreo ora, incercand sa ne dam seama de subiect, am inteles ca nu vom reusi niciodata pentru ca nu vazusem primele 2 parti si culmea, filmul nu a facut un rezumat, dar a folosit din plin legaturi cu faptele initiale. Asadar a fost o varza :))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.