…cu parada lor cu tot!

Că există gay din cele mai vechi timpuri … știu. Că nu trebuie prigoniți că sunt și ei oameni … sunt de acord. Că sunt din ce în ce mai mulți între noi, dintre noi, printre noi … accept. Dar chiar trebuie să-și manifeste boala în public? Sper că și ei sunt conștienți că nu poți fi și gay și sănătos în același timp. Nici psihic și probabilitatea nu le zâmbește nici fizic.

În condițiile în care homosexualitatea e o boală, o malformație genetică pentru care îi compătimesc sincer pe posesori, de ce trebuie ca ei să se manifeste colorat pe străzi iar noi să considerăm asta un lucru normal, ușor picant. Diferența e că pe noi, când mâncăm picant ne ustură de două ori, la ei se ustură doi. Da, nu m-am putut abține.

Pe vremea odioasei dictaturi și a sinistrei lui soții, homosexualii se dădeau la fund rău de tot. Securitatea strunea abuziv fenomenul dar semne ale existenței lui transpirau oricum. Îmi aduc aminte de când eram copil de un banc tematic cu doi homosexuali la Alimentara cumpărând salam Victoria. Vânzătoarea ”Vi-l feliez”. Homosexualul la primire ”Da ce-s io tovarășă, pușculiță?”

Am spus, și dacă nu am spus o repet. Nu sunt de acord cu scoaterea homosexualității în afara legii, dar nici cu încurajarea ei. Ei ar trebui să fie un ”așa nu” pentru copii noștri, nu un ”ia uite tati ce pene mișto are nenea, vreau și eu”. Pentru că dacă încurajăm fenomenul în loc să-l tolerăm, rândurile homosexualilor se vor îngoșa rectiliniu.

Sunt mulți adolescenți la început de carieră sexuală care și așa fac față cu greu hormonilor. Nu este oare periculos să știe că au alternativă dacă nu le ies bine socotelile cu sexul opus? ”Păi dacă fetele nu mă plac, poate mă plac băieții”. Oricum mulți în perioada aia au o sexualitate incertă, tentații mari, anturaj de cele mai multe ori dubios. Cât timp o să mai treacă până când adolescenții frustrați o să joace în tabăra adversă doar ca să le facă în ciudă părinților? Sau timpul ăla a sosit deja?

Cred într-o societate liberală în care fiecare să facă ce vrea atâta vreme cât nu îi deranjează pe cei din jur. Iar pe mine mă deranjează că homosexualitatea e privită mai nou ca o picanterie și nu ca o disfuncție cu care pot fi de acord atâta vreme cât pacienții stau decenți în banca lor și nu mă lovesc cu penele peste față.

Gata! Am poposit prea mult.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Eu unul nu am nimic cu comunitatea gay nici nu ii simpatizez nici nu ii urasc… Atat timp cat nu sunt afectat de vreo actiune a lor eu pot sa ma impac cu idea ca exista si astfel de orientari…

  2. Rezultatul democratiei excesive si a apararii drepturilor unor minoritati.Discriminarea pozitiva corelata cu o protectie mult peste normal a unei minoritati zgomotoase a dus la excese tocmai pentru a castiga cat mai multe drepturi in baza faptului ca sunt o minoritare cu drepturi lezate.In tarile cu orientare se stanga a fost propusa prima data recunoasterea minoritatii gay si inclusiv oficializarea relatiilor de acest tip.
    Daca mai pui ca slujesc si unor interese politice nu o sa mai te intrebi de ce parada e din ce in ce mai dezlantuita public.
    Terminand cu o gluma cam proasta dar cu mare doza de adevar sunt un electorat care merg la vot exact in sistemul de turma in care isi fac paradele

  3. De acord ca nu-i un motiv de parada…nici chiar pentru mult-(prea)-invocatul motiv al protestului impotriva intolerantei. Sa fim seriosi, nici in Roma antica nu erau prea adulati 🙂
    Ce-i duce aici, ma rog…. aici poate avea loc o discutie, insa cred ca niciunul nu este prea fericit pentru „optiunea” (sau lipsa ei, functie de discutia dinainte) sa…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.