Cocalergătorul

Am fost iar la alergat. Și, din fericire pentru sănătatea nației, văd din ce în ce mai mulți alergători. Dar, cum nimic bun pe lumea asta nu vine gratis, odată cu asaltul cinetic al parcurilor, a apărut o nouă categorie de sportivi. Alergătorul cocalar mai cunoscut sub titulatura de cocalergător. Dacă până acum constatam încercări timide ale cocalergătorului de a se familiariza cu noul trend, acum prezența lui în parc e o certitudine.

Poate până în prezent am fost agresat mai mult vizual de cocalergător, de buricul păros ieșit la aer căruia maieul nu-i mai poate face față, de nelipsitul trening alb sclipitor, de alergatul prețios presărat de convorbiri telefonice zgomotoase. Dar, în săptămâna în curs am fost martor la două scene cel puțin hilare, ca să desprindem doar partea lor frumoasă. Primul îl vizează pe un tânăr cocalergător cu cașcavalul abia uscat la cioc care alerga în timp ce fuma. Sau fuma în timp ce alerga. Evident că tipul avea ceva de demonstrat. Știți cât de greu e să realizezi așa ceva? E nevoie de coordonare, plămâni viguroși, creier mic și prostie cât cuprinde. Mă abțin de la alte comentarii pentru a trece la cazul următor.

Ieri, doi cocalergători spărgeau semințe în dinți și alergau în scârbă. Probabil că nu erau familiari cu locul și își marcau drumul de întoarcere. I-am depășit privindu-i direct în ochi. A fost exact așa cum m-am așteptat. Le-am văzut ceafa. M-am îngrozit, oare cine le-o întreține procesele vitale? Uitându-mă mai departe la băncile din parc am văzut mai peste tot urme ale confruntării om-sămânță. Tot ce pot să vă spun e să fiți liniștiți, am învins detașat.

Mă gândeam de ce ne plac nouă românilor atât de mult semințele. De fapt nu ne plac semințele propriu zise, că zac miejii pe rafturi și nu-i cumpără nimeni. Atunci ce ne place, să crănțănim? Fiți serioși, cine poate face o pasiune din a avea limba saramurată, buze paralizate și degete exfoliate? Deci ce-a rămas? Vă spun eu ori vrem să rămână mereu ceva în urma noastră ori pur și simplu ne place să facem mizerie.

Ca să n-o mai lungesc, propun un proiect de lege prin care 10% din profitul producătorilor de bomboane agricole să meargă către Ministerul Educației și alte 10 procente către bugetul local pentru servicii de salubrizare. Zic să atacăm semințarii pe două planuri. Că vorba bulgarului, mai bine curat și educat decât jegos și bădăran.

În final revin la cocalergător. Sper pentru binele alergătorilor de rând să nu avem parte de grătare în parcuri, ștafete cu mici și guță pe speaker.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău
 1. De fept si la urma urmei, CUI TE ADRESEZI TU ? Nu prea se inghesuie lumea sa te citeasca ! Mai bine scrie bancuri, sa vezi ce inghesuiala o sa fie !
  O sa se duca vestea ca de popa tuns si poate bagi ceva reclame de genul :” cumparati locomotive Diesel” si castigi un ban cinstit. Asa , nici cal, nici magar !

  1. De ”fept” eu ma adresez mie insumi. Eu, pe mine, ma, m. Nu am nevoie sa citeasca ma nimeni desi oricine este binevenit, nu vreau sa castig bani desi niciodata nu strica, nu vreau sa cal desi mi-ar placea o coama stufoasa, nu vreau sa magar desi ii respect tenacitatea.
   O singura pretentie am de la cei care ajung din intamplare sau intentionat aici. Daca vor sa spuna ceva, chiar sa aiba ceva de spus, iar daca o fac, sa o faca coerent si, daca nu sunt prea pretentios, fara greseli gramaticale.
   Din acest motiv, comentariile calomnioase, cele pline de sincope logice sau de exprimare si evident cele care abunda de rateuri gramaticale vor ramane cuminti in umbra neaprobarii.
   Respect.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.