La Mulți Ani Costică!

Ce zi a fost azi? Vă zic eu, a fost joi și nimic mai mult. Mulți s-ar repezi să spună ca azi a fost ziua bărbatului. Pe de o parte mă întristează faptul că mulți habar n-au că de fapt 5 mai e o campanie pubicitară. Pe de altă parte mă bucură că o campanie publicitară a putut să prindă atât de bine. Din punctul ăsta de vedere, felicitări Leo Burnett, ați poziționat admirabil marca. Totuși poate îmi explică și mie vreun prieten de ce știe. Am și eu prietenii mei dar nu știm niciunul de ce. Ce-i secretomania asta?

Faptul că a prins este, după cum spuneam, lăudabil. Probabil că era un teren fertil pentru o zi a bărbatului. Când eram mic am întrebat-o pe mama de ce bărbații nu au și ei o zi a lor. Răspunsul l-am înțeles mai târziu. Bărbații au toate zilele mai puțin 8 Martie. Corect!

Dacă vreți o zi a băutorilor de bergănbere, ea poate fi 5 mai, dar nu ziua bărbatului pentru că, teoretic, ea chiar există. Conform Wikipedia ziua bărbatului este pe 19 Noiembrie. Foarte nepotrivită dată pentru băutorii de bere. Așa că ce s-au gândit ei. Pai dacă tot e 1 Mai ziua micului, micul merge cu bere, doar n-o să așteptăm până în Noiembrie că se usucă micu-n gât. Punem pe 5 că tot e număr frumos, rotund, ziua berii. Da stai, că o zi a berii au inventat deja nemții. E în Octombrie și deja am importat-o și noi. Hai să facem ceva românesc. Să-i zicem ziua bărbatului și dacă o sărbătorim suficient de mult timp, poate uită românul că e o zi fabricată și devine folclor. Ca Miorița. Habar n-avem cine a scris-o. De fapt inventat-o că probabil autorul nu știa carte, doar a povestit-o cui trebuia.

Și uite că s-ar putea să le meargă. Românul a pus botul. Azi am auzit la TV, la radio, am citit în presă, ba chiar pe ”rețelele de socializare” am văzut dame care își celebrează bărbații din viața lor. Cum au sărbătorit bărbații ziua bărbaților? Ce au primit cadou? N-ar fi convenabil ca acum să oficializăm și berea ca unic și ideal cadou de ziua noastră a gibonilor? Că ce știm noi, să bem bere cu mici la grătar sau să bem bere cu semințe la meci. Bun bancul cu ”ce facem luăm 3 sau 4 că data trecută ne-au rămas? bine, atunci dați-ne 3 pungi de semințe și 10 baxuri de bere”.

Primul pas a fost făcut. Urmează să inoculeze doamnelor ideea că dacă vor să primească flori pe 8 Matie, trebuie să dăruiască bere pe 5 Mai. Asta în completare la berea pe care și-o fac domnii cadou.

Ce urmează? Să facem din bere floarea bărbatului. Când le supărăm, le oferim flori ca să ne ierte. Ar trebui să primim și noi o bere când nu ne fac mâncare, nu ne calcă, ne lovesc mașina, ne subțiază cardul… Urmând exemplul florilor, berea ar trebui să aibă opțional etichete pentru evenimente speciale cu ”La Mulți Ani!”, ”Iartă-mă”, ”Armată ușoară”, ”Magna cum Laude”, ”Sincere felicitări”, ”Casă de piatră” (de să primească doar mireasa flori, mirelui nu i-ar sta bine cu o navetă de bere în mână?).

Ce simplu e să oferi unei funcționare publice un buchet de flori în favoarea unui serviciu lipsit de scârbă. Dar dacă e funcționar? Sau profesor? Secretar? N-ar fi viața mai ușoară dacă ar exista buchetul de bere?

Și dacă la nașterea unui copil, mama ar fi necunoascută, l-am numi simplu copil din bere. Primăvara ar înberi copacii, berea de colț ar fi monument al naturii, iar Berin Piersic pentru noi ar fi Mărgelatu 2.

Mamă ce sete de mici mi s-a facut.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.