Martie din post

Ieri au fost Floriile prilej pentru mine să îndrept primăvăratice urări tuturor celor cu nume de plante. A fost o zi grea pentru urători. E complicat să faci legături onomastice și când se prăznuiește un singur sfânt, darămite când ai un întreg spectru vegetal. A fost și ziua lui Mugur? Sau a lui Boboc? Cireșel și Cireșica s-or fi sărbătorit ieri? Dar legendarul nea Caisă? Pentru evitarea confuziilor aș propune ca cei care pretind că au nume cu rezonanță vegetală să-și sune ei prietenii în fiecare an și să prezinte denumirea științifică a plantei din care se trag precum și instrucțiunile de cultivare a acesteia. Sunt convins că răsplata va fi pe măsura efortului.

Și ce facem noi de Florii în afară să ne căutăm prietenii prin atlasul botanic? Mâncăm pește. Mult pește, că doar e dezlegare la el. Românii dau iama în pescăriile din piețe și supermarketuri, autoritățile fac controale tematice iar peștele dispare cât ai zice pește. Noroc că nu știu că rechinul e și el pește că altfel subsemnatul păștea și Duminica asta. E drept că am dramatizat. Aveam în frigider păstrăvul de back-up, sărumâna pentru masă mamo!

Dezlegarea la pește e binevenită celor care țin post. O gură de oxigen care paradoxal vine de sub apă. Dar ceilalți, care cel puțin în cercurile în care mă rotesc constituie majoritatea netă, de ce au nevoie de o scuză pentru a mânca pește? Are alt gust peștele Duminica? Oare nu este periculos să stabilim o zi a peștelui? Oricum majoritatea oferim flori doar de 8 Martie și facem cadouri doar de Crăciun. Avem nevoie de doar o zi pentru pește?

Dacă oricum totul e o convenție, de ce nu ne dăm de Sf. Ion dezlegare la pizza? Imi imaginez știrile zilei ”Două bătrânici au leșinat la coadă la mozzarella”. Comentarii de la fața locului ”Dați frate căte o singură bulă să ajungă la toți”.

Și când simțim că avem un nivel prea ridicat de orice, ne putem da dezlegare la salam. florin salam, că tot s-a numărat și el, cu muzica lui terapeutică, printre floricelele sărbătorite Duminică.

Duminica ce urmează e Paștele. Se mănâncă ouă. (orice aluzie la scărpinat nu vă face cinste)

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
Un comentariu Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.