Calcule romantice

Luna Decembrie e luna cadourilor, adică Moș Crăciun, Ștefan Hrușcă, Leru-i ler, Ștefan Bănică cu biletele epuizate la Sala Palatului, copii afoni pe scara blocului care te fac să decuplezi soneria… (știu că nu e numai asta, dar pentru a dezvolta ideea mă ajută partea agasantă a Craciunului).

Acum e Martie. Am trecut de Februarie dar de siropoși n-am scăpat încă. De 3 săptămâni încoace gura nu le tace. Vă sună familiar: ”Ia-ți jumătatea și vino la noi ca sa faci niște chestii”? La radio, tv, presa, outdoor, peste tot ne îmbie să ne luăm jumătatea și să mergem cu ea la ei. Întrebarea mea sună simplu. Care jumătate? Cea de sus sau cea de jos? Și dacă un eu plus jumătate de eu fac un eu și jumătate, aveți un scaun virgulă cinci ca să stăm pe el dacă tot ne invitați la voi?

Culmea e că, în ciuda reclamei masive, nu am văzut nicăieri niciun el și jumătate și nicio ea virgulă cinci. Pe semne că nu mă învârt în targetul lor. Probabil în target se înscriu genul acela de persoane care nu se pot defini la singular. Genul de persoană care la banalul ”Ce faci?” te izbește invariabil cu un ”Noi bine, mulțumim de întrebare, voi?” Deja vede la dublu deși nu pare sub influența vreunei substanțe. Genul de persoană care și-a diluat identitatea proprie și a ajuns o palidă entitate hermafrodită, un balaur singuratic cu două capete care nu mai poate o decizie cu un sigur cap. Și mai are o particularitate entitatea asta. Pentru ea există urgențe romantice care trebuiesc rezolvate pe loc, oriunde și în văzul tuturor, pentru că entitatea nu-și poate controla pornirile siropoase așteptând un spațiu discret de manifestare a acestora.

Să nu mă înțelegeți greșit. Nu am nimic împotriva relațiilor, a iubirii, a ideii de cuplu, doar trebuie si Fuego să mănânce o pâine. Cred doar că prea multă contopire strică, mai ales că, după cum v-am demonstrat, după calcule, iese cu virgulă.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
5 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. De foarte multe ori e bine sa mai faci si pe prostul si atunci mai iese de un subiect de articol sau articolas, sau chiar asa, de o pledoarie ca sa te afli in treaba ! Nu o sa ma apuc acum sa-ti explic cum e cu jumatatea, explicatia aceasta trebuia facuta si cred ca au facut-o cand trebuia Mom si Tata Ninu. Sper ca ai inteles-o. Dar nu stiu de ce, treaba ta, faci acum pe niznaiul !
    Adica, tu ai uitat ca intr-o familie, care este un intreg, el si ea nu sunt decat doua jumatati ? Tu, care esti baiat mare, ai si buletin si esti si vaccinat, nu ai priceput ca atunci cand cineva ti-a spus sa-ti iei jumatatea, de fapt tocmai te-a considerat o jumatate din acel intreg care se numeste FAMILIE ? Da, esti o jumatate ! Ai fost un intreg pe vremea cand nu aparuse inca BILIBOI ! Dar dupa ce a aparut EL, MARIA SA, tu, esti o jumatate din acel intreg care trebuie sa aiba grija ca „MARIA SA BILIBOI” sa aiba de toate: casa, masa,caldura, inclusiv sufleteasca, etc.Cealalta jumatate, cu drepturi egale, este Raluca !
    Gata baiatu, ai pus botu, ce sa-ti fac, nu mai esti tu „MARIA TA Lulache”, ai trecut in planul doi si nu mai esti decat o jumatate ! Sa-ti intre bine in cap !

    1. Ooops, am atins o coarda sensibila.
      Atunci, in apararea articolasului, facand in continuare pe prostrul o sa continui firul logic al calculului familial desi, in mod cert, nu asta era talcul articolasului.
      Sa inceapa prostioarele: Pai din spusele tale familia mea e compusa din 3 persoane. Rezulta eu egal o treime. Dar ce fac cu mama si tata, ei nu fac parte din familie? Da, eu egal o cincime. Dar stai, „jumatatea” are si ea parintii ei. Eu egal o septime. Si are si un frate rezulta eu egal o optime. Ca sa nu mai zic ca si parintii au inca parinti in dimensiunea asta. Eu egal o usprezecime.
      Dar cei din alte dimensiuni si care au facut o data parte din familia mea, oare nu fac parte si in continuare? N-ar fi drept sa ii excludem doar pentru absenta fizica. Eu egal o sutime? O miime? O milionime?
      Si in font toti facem parte din familia romaneasca, europeana, mondiala. Si iata, in acest mod simplu, mi-am divizat eul pana la o cinci miliardime, asta ca sa-i socotesc doar pe cei pe care teoretic i-as putea trage de maneca.
      Dar tocmai asta e problema, divizarea asta ne indeparteaza de adevaratul eu, ala interior care este unic si care este in toti.
      Dar, cu riscul de a ma repeta, nu despre asta era vorba in prostioara de aticolas.

  2. Da… marketingul ieftin si socotelile cu virgula, vechea poveste pentru adormit copiii. Si ce ma enerveaza si mai mult sunt oamenii care nu pricep o iota dar pun botul :))))) Dar pentru ei exista „ziua lui valentin”, nu-i asa?
    Cat despre intreg si jumatate, exista carti scrise impecabil, dar putini oameni care sa le citeasca si cu atat mai putini oameni care sa le priceapa (din pacate).

  3. Auuuuuu domnu’ Albu stati linistit ca noi suntem de mult un intreg.
    La inceput 1+1 = 1 iar acum 1+1+1 = tot 1.
    Pentru noi nu exista jumatati ci doar un intreg !

  4. Mult Stimate si Iubite „vorbe mici”,
    Am inteles acum , dupa ce ti-am citit si pledoaria ce se vrea comment, ca pentru tine este mai greu sa te scarpini cu mana dreapta la urechea dreapta si mai usor sa-ti scarpini urechea stanga cu mana dreapta ! Asa sunt unii . Treaba lor. Dar atunci cand te adresezi altora prin „vorbe mici” trebuie sa nu incerci sa-i convingi ca 1+1=1 deoarece tot natul stie inca din clasele primare ca 1= 1/2+1/2. Daca vrei insa sa fii in acelasi timp si 1 dar si 1/2 este treaba matale, in familia matale unde eu nu ma bag si nu comentez. Vorba aceea: cand e vorba de legi locale pai numai local sunt valabile.
    Asa ca si eu pot sa-ti demonstrez ca 1=2 dar stim amandoi ca nu se poate simplifica cu zero. In cazul tau nu se poate face abstractie de noul tau statut (1/2+1/2=1) care ,asa cum ti-am mai scris,il anuleaza pe cel de dinainte cand 1=1. Si nu mai amesteca merele cu perele. Mom si Tata Ninu e o alta familie, inrudita cu familia ta, are alta adresa de domiciliu deci e alta gasca in alta traista. Iar BIBILOI, TEMPORAR, pana se face mare ,este o parte din familia ta, dar deoarece in acest timp nu are drept de vot in deciziile care se iau in familie, inseamna ca….. nu se pune in cadrul egalitatii, care ramane 1/2+1/2=1. Comprendo amigos ?
    PS- Am vazut la viata mea multi cocosei care au vrut sa cante numai ei pe gard si dupa ce au cantat un timp au ramas fara auditoriu.
    Din experienta mea care cred ca a avut rezultate pozitive, las-o mai moale cu eul ala interior si unic si inscriete in CORUL FAMILIEI in care toti trebuie sa cantam aceiasi melodie daca vrem sa fim perceputi in mod placut de cei care ne asculta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.