Păcatul originalului

Fiecare dintre noi este original, unic și irepetabil. N-o să mai existe un alt tu, nu o să mai existe nimeni vreodată cu înfățișarea ta, cu mintea ta, problemele tale, visurile tale, realizările tale. Se pare că nu mulți sunt conștienți de asta și atunci încearcă din răsputeri să fie altfel, doar de dragul de a se remarca prin a fi diferiți.

Să ne înțelegem. Nu sunt nici pe departe promotorul spiritului de turmă, ba chiar am un cui împotriva lui, dar are și nonconformismul demnitatea lui. Ce spuneți de bărbații monocercelați care poartă TOȚI podoaba în urechea stângă? Păi măi dragă nonconformistule de ce nu-l pui în cealaltă ureche? A, scuze, în dreapta îl poarta popofilii. Am înțeles, cercelul se poartă NUMAI în urechea stângă. Cât neconformism…

Este valabil și pentru nonconformiștii rockeri. Cumva sunt TOȚI pletoși? Sau cei care poartă ceasul pe mâna dreaptă doar ca să nu-l poarte pe stânga. Cu alte cuvinte, fug de turmă dar crează o altă turmă, turma nonconformiștilor.

Există două categorii de nonconformiști de dragul nonconformismului. Pateticii simpli și pateticii suferinzi. Adică unii mai și suferă de dragul originalității. Vă mai aduceți aminte de ăia mici și negri de la Kris Kross care își puneau hainele invers? Cât de comod o fi când ai o urgență să cauți șlițul la spate? E adevărat că așa se evită complet accidentele fermoariere, dar pentru asta s-au inventat blugii cu nasturi…deviez.

Ideea de bază e următoarea. Dacă tot vreți să fiți originali, măcar alegeți turma comodă. De exemplu, le recomand junelor să nu aleagă turma buricelor dezgolite în toiul iernii pentru că astfel își pot atrage neplăceri lombare majore. Sau maneliștilor le recomand, dacă nu pot să tacă definitiv  să dea măcar muzica mai încet, opțiune deosebit de beniefică pentru urechea internă și pentru diminuarea urărilor noastre de ”viață lungă”.

O altă recomandare se îndreaptă către maxinonconformiștii tatuați. I-ați face epidermei voastre o mare favoare și v-ați scuti de o suferință inutilă dacă ați realiza că fluturașul întins si lucios de azi o sa fie omida zbârcită de peste câțiva ani. Fetelor înainte să vă perforați, luați în considerare o remodelare a părului, de oricare ar fi vorba. Poate fi binevenită, depinde de voi cât de originală dar cu siguranță nu implică atâta suferință plus că îl puteți remodela oricând în viitorul apropiat.

Acestea fiind spuse, voi ieși din turma blogărilor critici și voi intra în turma nonconformiștilor onirici. Mă ascund prin rămurele. Noapte bună.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Discutie intre doi noncomformisti, un el si o ea :
    – Sîntem împreună de aproape cincisprezece ani. Avem şi doi copii. Nu crezi că ar trebui să ne căsătorim?
    – Poate că da, dar cine ne mai ia la vîrsta noastră?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.