Călători prin marea trecere

Azi e prima zi din 2011 când nu am ajuns acasă mâine. Cutia de scrisori plină de spam. Mi-a atras atenția un flyer pe care-l strângea cutia, mi-a fost milă de el și m-am gândit că i-aș face un bine dacă l-aș elibera. La ce credeți că ne îmbia fițuica? Pizza pe vatră? Închiriez garsonieră exclus intermediari? Provident îți dă bani fără dobândă? Neah, ceva cu totul și cu totul inedit. Reclamă la pompe funebre.

Mă gândesc la ce-o fi fost în capul celui care a gândit tărășenia. Dacă o fi fost ceva. Ce reacție a clientului final s-o fi imaginat? ”Mda, bunica nu se simte prea bine, ia sa iau flyerul și să o întreb dacă îi stă mai bine îmbracată în mahon sau în cireș” sau ”O să pun flyerul lângă cele de pizza, nu stii când îți vine cheful de o moarte a la carte”. Ce ziceți de ”Fiule, uite ce flyer minunat am găsit, sunt mort după florile astea” sau ”Mamă, prosoapele astea sunt mortale” sau ”Vreau să ne îmbălsămăm la ei, uite la două îmbălsămări, a treia e gratis”

M-aș aventura cu un sfat. Stimați lugubri, nimeni întreg la minte care poate deschide o cutie de scrisori nu dorește să aibă de a face cu voi. Până și cei mai împovărați sunt interesați mai degrabă de o farmacie mai puțin riguroasă, un etaj mai înalt, o lamă ascuțită, o funie zdravănă. Oricum, în niciun caz nu se gândesc la voi. Și chiar când inevitabilul se produce, credeți că o să vă calce cineva pragurile pentru că aveți un flyer cu florile cele mai mov sau că pur și simplu sunteți în drum spre ultimul drum? Ingrată afacere v-ați ales. E clar că cineva trebuie să o facă și p-asta, dar chiar nu vreau să știu că sunteți mai cu moț față de ceilalți gropari.

Băieți, de ce nu găsiți și alte întrebuințări suportului de fes?  În loc să bagați bani în marketing mai bine ascuțiți-vă cazmalele. Știți, chiar dacă ajungem la mâna voastră, vrem să scăpăm cât mai repede de voi.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
4 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. „… Si mai avem bani si de scoala”. Ai zis bine.
    Poate sunt numai eu in situatia asta dar cand aud reclama am senzatia ca cineva trebuie sa moara ca sa-ti iei un credit de la ei fara dobanda (comisionele fantastice nu conteaza). Reclama nu spune nimic despre perioada urmatoare contractarii creditului.
    Mai e una tare: „Cu cine fac Benking?” Adica, reuseste saracul om sa-si puna si el parchet fals din cel mai ieftin, dupa 2 ani de economii, si se uita vecinii invidiosi.
    Am ajuns de kakao. Se vede din reclame.

  2. Cred ca chestiaasta cu ”Vreau să ne îmbălsămăm la ei, uite, la două îmbălsămări, a treia e gratis” e mortala ! De unde ti-a mai venit si ideea asta, caci este sigur ca iti apartine ! Ai uitat, sau poate nu cunosti, sub Ceasca era o revista „Lumea”. Pe fata interioara a copertii, probabil pentru a lua niste fonduri de la uzina 23 August, era trecuta drept reclama comerciala urmatoarea propozitie, scrisa sub poza unei locomotive diesel : „Cumparati locomotive diesel !” Bineinteles ca pe toti cititorii ii bufnea rasul ! Da, dar erau inceputurile marketingului in Romania. Acum s-a ajuns la apogeu !
    Vedeti, totul este sa stii sa pastrezi masura !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.