Tata și fifi

Am fost vineri la bancă să decartez. Așteptănd minute bune la o coadă minusculă dar fermă pe poziție, semn al competenței și profesionalismului funcționăresc nemărginit, văd la o altă coadă cu o configurație similară, un tandem ciudat. Un tată suficient de urât purta în brațe un copil exagerat de urât, amândoi purtând câte una bucată cercel în câte una bucata ureche. Un fior rece m-a invadat și mi-a dezcârlionțat părul de pe trup. Și nu din pricina esteticii scăzute a cuplului. Până la urmă frumusețea e subiectivă și mai mult o stare de spirit. Am anticipat însă pericolul paternității deficitare.

Ce l-o fi făcut pe neinspiratul părinte să creadă că proaspăt livrata lui progenitură are nevoie de o gaură suplimentară? Simțea nevoia să facă o punte a neconformismului peste generații? Discutabil. Cum discutabil este „nonconformismul” cercelar în sine, cercelul masculilor „neconformiști” purtându-se NUMAI în urechea stângă. Nu e asta cea mai clară dovadă de conformism? Mă rog, deviez de la subiect.

Nu e oare suficient că le dăm un nume nu totdeauna inspirat, le stabilim religia care nu totdeauna li se asortează, îi învățăm să vorbească în limita competenței noastre lingvistice și îi învățăm să se poarte urmând șablonul nostru comportamental? De ce unii se încăpățânează să-și considere odraslele ca pe niște prelungiri nefirești ale personalității proprii? Personal consider copiii ca niște ramurele ale noastre în arborele genealogic și punct. Le asigurăm o bază cât ne pricepem noi de solidă pentru creștere, dar de înflorit, înfloresc singuri.

Am o sugestie celor cu viziuni similare cercelatului. Dacă în domeniul forărilor epidermice eficiența economică nu este atăt de vizibilă, în cazul tatuajelor se dovedește a fi o adevărată investiție. Colibriul tatuat azi va crește și va deveni cormoranul de mâine. Și cine nu și-ar dori un cormoran la preț de colibri?

P.S. Vă rog să nu-i arătați prezenta lui Biliboi înainte să apuc să-i spun care e cea mai tare echipă și cea mai proastă bautură.

 

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
2 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.