Scrisoare descrisă pentru Biliboi

…după atâtea vorbe mici, era și timpul pentru o Vorbă Mare.

Bine ai devenit stăpânul vieții mele, mogâldeață mică!

Acum că au început să mi se mai adune gândurile, vreau să nu ratez momentul ăsta unic când simt nevoia să-ți transmit o parte din sufletul meu. În primul rând vreau să știi că ai primit cel mai minunat dar din lume, viața, pe care te rog să o iubești din suflet, să o respecți mai mult decât orice și să o trăiești din plin.

Cele mai importante lucruri din viață sunt cele pentru care merită să te lupți: sănătatea trupului, libertatea spiritului și liniștea sufletului. La naștere le ai pe toate trei, fă ca ele să nu te părăsească niciodată și vei putea face ORICE în lumea asta.

Ai venit aici pentu a cunoaște, a experimenta și a simți. Nu uita să zâmbești în fiecare zi și să adormi împăcat în fiecare noapte.

Fericirea este un drum, nu o destinație. Urmează-ți pasiunea și atunci când știi că ești pe drumul bun, nu-i lăsa pe ceilalți să-ți impună drumul lor.

Să mulțumești în fiecare zi și fii recunoscător pentru tot ce ai. Nu e nevoie să pierzi ceva pentru a-i aprecia cu adevărat valoarea.

Întotdeauna să cauți răspunsurile în interior, nu cere de la nimeni ajutor pentru ceea ce poți face singur. Când ești îndoit, preferă intuiția în locul rațiunii, intuiția este cel mai puternic ghid al tău.

Tot ce este viu pe acest pământ sunt frații și surorile tale. Fii bun cu toți, fii drept cu cei pe care nu îi înțelegi și stai drept în fața celor care nu te înțeleg. Iubește oamenii și respectă natura.

Dacă ai ceva de spus, spune. Dacă ai ceva de făcut, fă. Nu permite lucrurilor mărunte să te abată de la drum. Nu-ți amâna și nu-ți regreta deciziile.

Ceea ce dai este ceea ce vei primi mai devreme sau mai târziu. Fii mereu cel care oferă și nu aștepta nimic în schimb. Fii bun și viața îți va zâmbi.

Clipele grele ne sunt date pentru a prețui cu adevărat momentele fericite. Dacă nu cunoști noaptea nu poți prețui ziua. Nu fugi de noapte, accept-o. Cu cât noaptea mai neagră, cu atât ziua ce cu siguranță va urma, va fi mai luminoasă.

Iubește-ți dușmanii dar nu-i crea, acceptă situațiile limită dar nu le căuta. Doar prin ei vei reuși să crești, doar prin ele te vezi așa cum ești. Iubește-ti prietenii care vor fi alături de tine și te vor sprijini.

Eu, prin tot ceea ce fac, îmi doresc să-ți fie bine. Iartă-mă când nu o să mă fac înțeles. Înțelege-mi limitările și tolerează-mi absurditățile. Atât cât viața și tu îmi veți permite, voi fi mereu alături de tine, puiul meu.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi
7 comentarii Adaugă-l pe al tău
  1. Lulu, nu am cuvinte.
    Tu, baiatul vecinului si prietenului din copilarie, tu care ai crescut sub ochii mei distrati si neatenti, tu care ai fost pentru mine doar priceputul care mi-a depanat calculatorul la orice ora din zi sau din noapte, tu care m-ai terorizat pentru ca din cauza tevariei vechi a blocului te-am inundat, tu esti un suflet, o constiinta, un spirit sublim cu talent literar!
    Chiar daca mai tarziu, ma bucur sa te cunosc deplin.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.