Găsiți greșeala de ortografie

Deși nu sunt un adept al carbohidraților rapizi, nevoia (de la purtător) m-a împins către buticul de pâine Georgi. Familiarizat acum cu obiceiurile locului, nu am (mai) stat ca un neinițiat la coada de la prajituri. M-am dus glonț la galantarul cu pâinici, unde atenția mi-a fost zgândărită de ceea ce eu am numit generic ”pâinea cu bube”.

Și cum curiozitatea nu mi-a îngăduit să rămăn nemuritor și rece, a trebuit să aflu mai multe detalii despre pâinea în cauză. Primul pas în cunoașterea unui produs este bineînțeles studierea instrucțiunilor de folosire. În cazul de față, în lipsa manualului de utilizare, m-am mulțumit cu eticheta. (vezi ilustrație)

După o scurtă dar zgomotoasă rafală de chicoteli, am zis că este momentul ca cei 5 megapixeli putere ai telefonului meu să se simtă și ei utili. Zis și pozat.

Deci, revin cu întrebarea din titlu. Este ceva suspect la produsul de un leu optzeci? Ortografic vorbind.

După studierea mai multor îndreptare, manuale și oracole de clasa a II-a am realizat ce era evident. ”Mălay”-ul are un singur punct pe y. Unde este doamnelor panificante al doilea punct? Păi ce fel de mălay e ala cu un singur punct?

Chiar atâta lucru nu știți că două puncte se pun:
a) înainte de o înșiurire,
b) deasupra unui poponeț bine lucrat,
c) lângă un mălay de calitate.

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.