De floare sau de bostan

Deja e un subiect prăfuit dar reînmugurit pentru mine la lumina reflectoarelor din Ghencea. Ce ne definește pe noi ca români? Cred că frunzulița nu a mai acoperit o gogomănie mai mare de la Eva încoace. Frunza clar nu ne reprezintă, că nici verzi nu suntem, eco nici nu mai vorbesc, copaci cresc peste tot din junglă până în deșert așa că numai simbol românesc nu sunt.

Am facut un exercitiu de imaginație și am trecut sumar în revistă simbolurile românilor și le-am demontat pe toate rând pe rând:

– Dracula – de efect, dar nu dă bine la CV-ul de țară să fim sângeroși și parcă mai mult ne caracterizează partea cu țepele decăt aia cu sângele
– Sarmaua și micul- greu de reprezentat grafic, putând genera interpretări tendențioase
– Hagi, Ilie și Nadia – când o fi leul mai circulat ca dolarul (și mie îmi vine miros de compot de pere de plop), o să le tipărim busturile pe bancnotele cu puține zerouri, până atunci să traiască Mugurel

Lista se poate asezona după gust cu coloana infinitului, șprițul de vară, cichi gărls și mistrețul țiriacic, dar niciunul nu stă prea bine pe picioarele lui.

Dar iată că privind la meci și încercând să deslușesc misterul unui coscăunean care pe bună dreptate se întreba cu cine o face Bănel banking, providența mi-a revelat simbolul României. Simbolul Romăniei este: SEMINȚELE! Ce poate fi mai reprezentativ de atât?!? Semințele au puterea de a transforma o persoană aparent normală și echilibrată într-un cocalar pur sânge. Semințele sunt consumate de toți românii cu dinți. Cei mai educați le consumă în mediu familial aruncănd cojile la gunoi. Restul de 99% redau cojile naturii neluând în calcul că din coaja fără sămânță nu crește floarea, mai ales dacă este plantată pe asfalt.

Și cum vorba ceea, meciul trece, semințele rămân, sper să nu se stingă reflectoarele peste revelația mea și o să ajung să trăiesc clipa în care Obama o să vadă curcubeul în Piața Moghioroș, cranțănind diplomatic semințele de floare oferite de micii călușari.

P.S. O a doua revelație la meci a fost că Surdu nu prinde naționala că nu se înțelege cu Mutu, dar pe revelația asta aveam prea puține de brodat,

Lasă un răspuns