Meseri așii

Începem azi seria dezvăluirilor șocante despre fața nevăzută a piticului porno.
Doar aici, la vorbemici.

Glumesc. Nu dezvălui nimic, vroiam doar să fac audiență și să ridic sprâncenele cititorului.

Așa că, sprâncenele jos, degetul pe scroll ca să pot intra în pâine. Azi chiar începe o serie. Seria unor meserii care nu și-au găsit (încă) ad literam locul în nomenclator pentru că, evident, guvernul se ocupă cu crize, inundații, ieșirea din colaps, redresarea economiei și alte găinării, în loc să se ocupe de lucrurile cu adevărat utile. Cu largul concurs al meu, sper ca măcar unele dintre nobilele meserii identificate mai jos să-și ocupe locul de drept în nomenclator spre satisfacția distinșilor practicanți.

Denumire meseriaș: Friselistul (fostul solitarier)

Cum îl recunoști: Tocmai i s-a redus salariul cu 25% sau/și i-au fost concediați colegii sau/și se plânge că are mai mult de lucru.
Habitat natural: Majoritatea timpului sălășluiește în spatele monitorului, cu pauze lungi și dese de țigărică pe hol.
Abilități speciale: Când simte pericolul tutelar, apasă cu o viteză uluitoare combinația de taste Alt+ Tab, imergând instant în excelul complicat din monitor.
Tendințe: Odată cu afluxul masiv de Internet, friseliști pur sânge au rămas puțini, din ei desprinzându-se familiile de feisbucari, bigiuldiști, zumari etc.

Denumire meseriaș: Miciferul

Cum îl recunoști: Este făuritorul grătarului, ctitorul micilor și cefei de porc. Activează în general la sfârșit de săptămână, acompaniat de gâtuieli cu bani, valoare și dușmani.
Habitat natural: În imediata apropiere a unui grătar. Dacă la începuturi, mici pâlcuri de miciferi își pârleau existența de-a lungul albiilor de râuri cu debit nesemnificativ, astăzi sunt greu de identificat datorită fumului gros și dens care sufocă valea.
Abilități speciale: Este masculul alfa al grupului, are mereu la el ingredientele un chiolhan reușit: un sac de cărbuni, un muștar de la bunica și ultimul volum din primăvara manelelor care până atunci s-a bălăngănit retrovizor, pâzind micistul de radarele de tip nou.
Tendințe: Pentru că văile, pădurile și poienițele sunt deja neîncăpătoare, o nouă categorie își intră în drepturi – micistul citadin. Acesta poate fi vazut azi în parcările urbei, pe terasa blocului și chiar în balcon, extaziind simțurile vecinilor.

Continuare în pagina 23…

Lasă un răspuns